Klub TiffanyGalerija AlkatrazŠkratova čitalnicaAtelje AZILChannel ZeroKlub Gromkayhd društvoMenza pri korituKlub MonokelMizzartA-InfoshopKUD MrežaGala halaJalla Jalla


programuporabnikio metelkoviiskanje

Izjava AKC Metelkova mesto: Solidarno z AKC Sokolc!

Nov mesec, nova zgodba. Nedavni pritiski oblastnikov in poskus izselitve Avtonomne Tovarne Rog se tokrat ponavlja v Novem mestu. Tamkajšnja mestna občina je namreč napovedala vojno dolgoletnim uporabnikom in uporabnicam Avtonomne kulturne cone Sokolc. Pod pretvezo obnove strehe in nedorečenih načrtih o vzpostavitvi novih kulturnih prostorov so jim izročili pismo z zahtevo po tridnevnem roku za izselitev.

Mestna občina je uporabnicam in uporabnikom Sokolca do zdaj vedno zagotavljala, da obnova strehe ne bo potekala mimo njih. Prav tako so uporabnice in uporabniki pripravljeni sprejeti delavce in jim omogočiti obnovo, h kateri so občino pozivali že leta. Da Sokolci blokirajo prenovo Narodnega doma je torej nesmisel.

Uporabnice in uporabniki Sokolskega doma so v mesto leta vnašali pozitivna načela solidarnosti, antikapitalizma, samoorganizirane kreativnosti, avtonomije in horizontalnosti. Bili so predani gradnji in skrbi za skupnost, tako tistih blizu, ki so jim pomagali z zbiranji sredstev za socialno najšibkejše in zanje organizirali umetniške delavnice, kot tudi za tiste malo dlje. Med poplavami v Bosni so zbirali in tja prepeljali na tone pomoči, enako med t.i. begunsko krizo. Vedno so se borili za antifašistično mesto in s tem postali tarča zahrbtnih napadov s strani neonacistov, ki so se nanje spravili z molotovkami, nestrpnimi grafiti in noži. Namesto da bi občina podprla pozitivno silo v svojem mestu, ki je edini razlog, da Narodni dom sploh še stoji, so se zdaj postavili na stran tistih, ki poskušajo naše ulice in mesta spremeniti v gentrificirane kulise za turizem, kjer za kritiko, solidarnost in radikalno enakost ni prostora.

Napad na naš sestrski avtonomni prostor v Novem mestu Metelkovke in Metelkovci razumemo kot napad na nas vse, zato pozivamo k solidarnosti in boju za ustvarjalnosti in gradnjo drugačnih družbenih odnosov. Vsi smo Sokolci!

Uporabnike in uporabniki AKC Metelkova mesto

Izjava AKC Metelkova Za neomejen ROG uporabe
2016-05-25 14:51:24
Niso še utihnili stroji, ki so porušili Malo šolo na Metelkovi, že Mestna občina Ljubljana pono...

ĐORNATA (Slo) - LIVE - Menza pri koritu - 03.04.2015 - FULL SHOW
2015-04-06 16:33:07
...

Misanthrope / Lo Milo : Arch
Lo Milo : Arch Gal. Nočna Izložba Pešak -06.12.2017-06.01.2018